Starten 🚀

Mijn naam is Angela Brink

Ik ben een jonge ondernemer die geniet van het leven, houdt van reizen, gek ik op ondernemen en in Spanje woont. Deze stabiele situatie is er echter niet altijd geweest. Om jullie een beetje inzicht te geven naar mijn weg binnen het ondernemen neem ik jullie graag even mee bij het pad wat ik zelf bewandeld heb, aangezien dit ook niet altijd over roosjes ging.
Met dit verhaal hoop ik anderen te inspireren en misschien het laatste zetje te geven aan mensen die niet durven te beginnen of niet weten waar ze moeten starten.
First things first
Ik groeide op in een dorp genaamd: IJsselmuiden. Dit is de plek waar ik ook geboren ben. Mijn jeugd zag er nogal rumoerig uit. Toen ik 6 jaar was scheidden mijn ouders en verkaste ik vaak van locatie naar locatie. Ik leefde eigenlijk altijd een beetje vanuit mijn koffer en was altijd erg zoekende naar waar ik mij thuis voelde. Ik merkte dat ik graag buiten de lijnen dacht en een erg ruimdenkend persoon was. Thuis en rondom mijn dorp voelde het niet altijd alsof ik dit kon uiten, omdat veel mensen daar binnen de lijnen denken. Met andere woorden: Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.
"Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg."
Helaas was dat niet helemaal mijn denkwijze, waardoor ik mij hier nooit geheel op mijn gemak heb gevoeld. Na de middelbare school wist ik echter niet goed wat ik wilde doen. Ik wilde erg graag ondernemen, maar wat ik precies wou doen was niet duidelijk. Thuis werd een normale baan ook genormaliseerd en kreeg ik geen inzicht om zelf te gaan ondernemen. Ik verhuisde op jonge leeftijd en ging op mezelf wonen, omdat ik graag mijn eigen pad wilde behandelen en merkte dat de mensen om mij heen mij niet aanmoedigden en motiveerden om iets 'anders' te gaan doen.
Uit huis op mijn 18e
Ik vertrok uit huis en wist dat dit financieel amper haalbaar zou zijn voor mij, maar deed het toch. Ik wist dat ik mijzelf op deze manier snel zou kunnen ontwikkelen en mij minder zou aantrekken van de buitenwereld. Met een paar bijbaantjes en hard werken kwam ik nét aan rond. Ook was ik destijds al bezig met het verhandelen van spullen via social media om zo al bezig te kunnen zijn met het ondernemen.
"geen passie voor dit vak en ook totaal geen vrijheid."
Op mijn 15e koos ik voor een opleiding als kapster, maar wist vrijwel direct dat dit niets voor mij was. Mede dankzij het 'te veel' luisteren naar de mening van anderen koos ik dit toch. Ik studeerde af en een aantal jaar werkte ik fulltime als kapster in de salon. Ik werkte lange dagen van 9:00 tot 18:00 of 20:00 voor ongeveer 1500,- per maand. Ik had totaal geen passie voor dit vak en ook totaal geen vrijheid.
Het keerpunt
De corona tijd naderde en de salons waren verplicht hun deuren te sluiten. Ik was destijds toen 18 jaar. Ik was echt klaar met mijn baan en zocht naar een 'andere' manier. Ik kwam nog steeds moeilijk rond en dacht bij mijzelf: 'er moet een betere manier zijn'. Ik sloot mezelf op en ging boeken lezen. Boeken over het ondernemen, over hoe je online geld kon verdienen en begon mij te verdiepen in meerdere en verschillende verdienmodellen.
Als eerste wilde ik meer financiële rust en meer vrijheid. Ik zag de lockdown als een kans. Een kans voor mijzelf om nieuwe mogelijkheden te creëren. Ik was immers weg uit mijn oude situatie en had de tijd om alleen te zijn en mij te ontwikkelen.
"Ik kwam in aanraking met copywriting en dropshippen."
Ik kwam erachter dat je met verschillende online verdienmodellen een passief inkomen kon creëren en kwam in aanraking met copywriting en dropshippen. Dit is ook waar ik mee begon. Dankzij een vriend van mij kon ik in aanraking komen met de online wereld en wat werkzaamheden uitvoeren voor hem. Ik zag deze kansen en ging hier volle 100% voor. Wel merkte ik na een poosje dat dit niet het businessmodel was waar ik in wilde doorgroeien door de lage winstmarges en blokkades. Wel heeft dit mij ontzettend veel inzicht gegeven en echter meer kansen om door te groeien binnen de markt.
Ik had inmiddels geproefd van het online geld verdienen en wilde meer. Ik leerde iemand kennen die beweerde zijn geld te verdienen met door middel van YouTube Cash Cow channels. Ik vroeg diegene om samen eens een call in te duiken voor wat meer info en zo begon eigenlijk het verhaal.

YouTube Cashcow

Natuurlijk ging ik hier gelijk mee aan de slag, aangezien ik een bewezen model en voorbeeld had gevonden. Ik leerde keihard, terwijl ik ondertussen nog aan het werk was in de kapsalon. Ik zette mijn eerste kanaal op, maar had weinig hulp en zo faalde dus ook mijn eerste 3 kanalen keer op keer... Dit voornamelijk omdat ik geen hulp wou en het zelf wou doen. Dit heeft mij achteraf onnodige kosten veroorzaakt en veel tijd en energie, maar toch ben ik blij dat ik dit op deze manier heb gedaan. Hierdoor leerde ik snel en wist ik vooral wat ik niet moest doen.
Ik gaf niet op en bleef testen tot ik de “succesformule” had gevonden. Ik weet nog super goed hoe blij ik was toen mijn eerste kanaal toegelaten werd tot het YouTube partner programma en ik hier dus geld mee kon gaan verdienen. Ik ben dit kanaal door gaan bouwen en toen dit mij genoeg opleverde ben ik gestopt als kapster! Echt een opluchting voor mij...
Youtube University Cashcow
De weken hierna bleef ik doorbouwen aan mijn business en startte ik YouTube University, zodat wij anderen deze successen kunnen overdragen. Nu leef ik zelf in alle financiële rust en reis ik van land naar land. Dit is waar ik het voor doe! Geld maakt zeker niet gelukkig, maar de vrijheid die het met zich meebrengt wel!

Passief inkomen verdienen?

YouTube University
© YouTubeUniversity
cross